Idėjos sumuštinukams!

Niamm  niamm.. turime šeimoje tokią dieną, dažniausiai (visuotinai sutartinai) tai būna sekmadieniai, kuomet leidžiame sau daugiau 🙂 daugiau filmukų, daugiau tingulio ir skanėstų:) o tuo pačiu daugiau ir įkvėpimo!

Mano vaikai iš prigimties labai VISKĄ ir DAUG valgantys.. sakysit ‘kaip puiku, nes mano nevalgiukai ir t.t.’? Bet šioje situacijoje problema būna ‘ką pagaminti DABAR?! ir VĖL norit valgyti?’.. taip jie labai aktyvūs, judesys ‘non stop’, todėl jiems reikia daaaaug maistelio..

Taigi su kiekviena diena džiaugiuosi, jog jau mano vaikai gali valgyti vis įvairesnį maistą ir vis paskanauti kažko naujo! Taip darosi abipusiai lengviau, tiek man sugalvoti ką pagaminti, tiek  ir jiems, atrasti naujus skonius.

(taip, mano vaikai vis dar nėra ragavę jokių saldainių, bet juk kažkada visko teks paragauti)..

Dažnai  keliaudami tiek didesnėse  kelionėse po pasaulį, tiek mažesnėse po miestą, vis vien VISADA reikia turėti užkandžių vaikams. Kartais jau nebeužtenka turėti vien bananą, ar traputį. Dažnai stengiuosi vaikams įsidėti į termosiuką šilto, namie pagaminto maistelio, bet kartais tenka vairuoti net kelias valandas, o vaikam reikia pavalgyti, užkąsti, atsigerti ir pan, tad pagalvojau, kodėl gi nesugalvojus kelių sumuštinių receptų, tokiems pilvuko alkio numalšinimams ateičiai.

Aš pasirinkau Gardėsio forminę duonelę su kefyru. ‘Skani’ ne tik pakuotė!:) Duonelė pagardinta kefyru, todėl savyje turi ypatingo purumo (TIKRAI), kalcio, bei užslėpto jausmo, kuris labai traukia vaikus ją skanauti! 🙂

Keli patarimai prieš gaminant sumuštinukus vaikams:

  • Tam, kad viskas geriau laikytųsi, norimus ‘paslankesnius ar birius’ produktus patrinkite šakute ir tepkite, o ne dėliokite atskirai, kad neišsilakstytų.
  • Norint mažų sumuštinukų arba ypatingų formų, jas išpjaukite jau susluoksniavus sumuštinį su viršutiniu ir apatiniu duonelės sluoksniu, taip ‘kerpant’ formeles krašteliai prisispaudžia ir prilaiko formą.
  • Kelionėms patogiausia mažų formelių,  kitaip sakant vieno kąsnio sumuštinukai, kad vaikams būtų patogu juos greit ‘suvartoti’:)

Mano siūlomi receptai:

(turiu perspėti, kad prieskonių vaikų  maistelį gamindami mes nenaudojame, bet jūs galite gardinti sumuštinukus kuo tik norite)

SALDŽIAI

✔️Pertepu riekeles varške (pertepimui galite naudoti ką tik mėgstate, jei netoleruojate laktozės, naudokite varškę be jos), uždedu šiek tiek sutrinto banano, uogų (braškės, mėlynės, vynuogės ir pan), kurias taip pat galima su šakute šiek  tiek sutrinti, tada visa masė geriau susilipina ir užvertus kita riekele duonelės, supjaustome norimomis formelėmis.

✔️Kartais tiesiog storas sluoksnis sutrinto banano tarp dviejų purios duonos riekių, yra neapsakomas skanumynas! Patikėkit, kas paprasta – tas tikrai GERAI:)

✔️Vaisiai! Riekelėmis arba sutrinta: kriaušė, melionas, bananas, o dar apšlaksčius citrinų sulčių! mmm!

SOČIAI

✔️Pertepu riekeles varške bei storesniu sluoksniu sutrinto avokado, apšlakstau citrinų sultimis ir užverčiu kita duonos riekele

✔️Puikus derinys: sluoksnis sutrinto avokado bei virtas kiaušinis arba omletas. Sluoksniuokite ir viską apgaubkite duonos riekelėmis.

✔️Varškės pertepimas (ožkos sūrio), bei sluoksnis virtų burokėlių su citrinos sultimis.

Geriausi atradimai įvyksta eksperimentuojant! Kiekvienas žinome, ką labiau mėgsta mūsų šeimos nariai, tad pirmyn! Duonos pagalba viskas tik dar paprasčiau ir puikiausiai tinka kelionėse! 🙂

✖️ D A U G I A U ✖️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.